måndag 15 mars 2010

Ämneshandledning 11/3-10

Sammanställt av grupp 7a

Under dagens handledning var det fokus på fotosyntesen. Detta var väldigt bra för vår grupp eftersom vi vill ha fotosyntesen som utgångspunkt under våra lärandetillfällen i förskola och skola. Vi hade en del funderingar kring ämnet innan handledningen och dessa fick vi svar på.

Handledaren berättade även att fotosyntesen inkluderar olika organismer som växter, alger och algblomning. De växter som ingår i fotosyntesen är blomväxter, träd, mossor, ormbunkar, barrträd med flera. Handledaren nämnde att alger kan benämnas med ett annat namn, nämligen protister. Algblomningen består av blågröna bakterier och även dem ingår i fotosyntesen. Fotosyntesen sker därmed på land och i det övre havsskiktet.

Vi fick också ta del av hur processen kan betecknas som i tidslinje. Det ser ut på följande sätt:

Koldioxid + H2O --------(Solenergi, klorofyll)-------> druvsocker + syre

Vi anser att handledningen idag har varit bra på grund av att vi har fått en djupare förståelse för vad fotosyntesen innebär och hur vi ska gå vidare med att hitta fakta. Dagens handledning har bidragit till att vi fått idéer kring hur vi kan lägga upp lärandetillfällena för eleverna i förskolan och skolan. Vi har också blivit mer säkra på vad fotosyntesen innebär på ett lite mer djupare plan. Vi är mycket nöjda efter dagens handledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar