torsdag 25 mars 2010

Solceller fungerar som taktegel

Hittade en intressant artikel i tidningen Illustrerad vetenskap där de berättar om solceller som fungerar som taktegel. De beskriver att användandet av solpaneler alltid hämmats pågrund av att de varit opraktiska. Ett amerikanskt företag vid namn Dow har skapat en solcell som kan ersätta de gamla takteglen. Detta arbete kan dagens hantverkare utföra på en bråkdel av den tid det krävs för de nurvarande solcellpanelerna. Det tar ungefär 22-30 timmar att installera de nurvarande sollpanelerna men dock bara 9 timmar att installerna den nya modellen som Dow utformat. Företaget poängterar också att det kan bli uppemot 30-40% billigare. Detta är enligt tidningen glada nyheter för alla de människor som vill minska elräkningen med hjälp av solen.



Källa: Artikel, Illustrerad vetenskap, 17.03.2010

2 kommentarer:

  1. Detta verkar ju jättebra! Inte syns de så mycket heller. Sådana vill jag ha! Hoppas de kommer ut på marknaden. Hur fungerar solceller egentligen?

    SvaraRadera
  2. Lina, du kan läsa lite om solceller i det nya inlägget i vår blogg. Hoppas det ger dig en förståeelse för hur det fungerar.

    SvaraRadera